Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallby chanslösa mot Tyresö: ”Frustration är bara förnamnet”

Hallbys damer räckte inte alls till borta mot Tyresö under lördagen. Tyresö förtjänade vinsten och var helt klart det bättre laget. Matchen slutade 34-20 (19-9).

Hallby hade stora problem med den egna prestationen och mängder av tekniska fel gjorde det svårt att ta sig fram till bra lägen. Varken försvarsspelet eller målvaktsspelet kom i närheten av vad Hallby visat i tidigare matcher.

– Vi får en mindre bra start och har problem att stoppa Tyresös snabba och rappa spel över hela banan, säger tränare Joachim Löfstedt.

Tyresö har en bra första uppställning och trots att Hallby var förberedda lyckades de inte lösa uppgiften och fick ställa om till lite mer defensivt försvar. Inte heller det blev så bra.

– Frustration är bara förnamnet i paus, säger tränare Joachim Löfstedt.

Andra halvlek fortsatte som första och Hallby hade egentligen ingen chans. I de sista minuterna fick målvakten Klara Härnström tag i några bollar och Hallby lyckades få några kontringar.

Bra i matchen var debutanten Sanna Hafström, född 2001, som tog för sig både bakåt och framåt. Hon förvaltade de minuter hon fick och hanterade situationerna hon ställdes inför på ett bra sätt.

– Vi hade velat avsluta första halvan av serien med en vinst, i stället får vi bita i det sura äpplet och tar lärdom av matchen, säger en besviken Joachim Löfstedt.

Nu får Hallby möjlighet att träna under uppehållet för att komma väl förberedda för returen mot Tyresö den 4 januari på hemmaplan.

Mål, Hallby: Rebecca Hofsten 6, Sara Ander 4, Elin Johansson 3, Nora Edin 3, Betty Svensson 2, Sanna Hafström 1.