Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallby förstärker truppen med tre egna talanger

Hallbys handbollsdamer gick miste om kvalchansen till SHE på grund av coronavirusets framfart. Nu bygger Hallby för kommande säsong i allsvenskan och har flyttat upp tre av klubbens lovande talanger i A-truppen.

De spelare, alla födda 2003, som det handlar om är Andrea Litstrand, Agnes Billvén och Emma Shepherd. De är egna produkter som lyfts upp från ungdomsleden från den 03-kull som skulle ha spelat steg 4 i USM innan det blev inställt på grund av coronaviruset.

Joachim Löfstedt om Andrea

– Andrea är en kantspelare som håller till på högersidan då hon är vänsterhänt. Hon har ett bra inhopp och bra teknik i sitt avslut. För Andrea kommer det handla mycket om att ta positiva steg i den fysiska utvecklingen och anpassa sig till att träna på en högre nivå, säger Löfstedt om Litstrand på klubbens hemsida.

Hallbytränaren ser vidare Agnes Billvén som en målvakt vars främsta styrkor är att hon är påläst och att hon läser spelet bra och som har gjort stora framsteg i målet de sista åren. Löfstedt beskriver Billvén som en målvakt med god placeringsförmåga och med en orädd stil som även den gör henne intressant för framtiden.

Emma Shepherd är en niometersspelare som kan spela både i mitten och till vänster.

– Hon är ganska lång, har ett bra skott och har en bra spelförståelse. Det hör inte till vanligheterna att en spelare besitter kombinationen av dessa tre egenskaperna. Emma är definitivt den spelare som ligger längst fram i sin utveckling samtidigt som hon har en stor utvecklingspotential främst fysiskt, säger Löfstedt.