Som segersiffrorna visa var det en jämn match. Kärra ryckte till 11–6 efter 20 minuter i första halvlek men Hallby kom ikapp före halvtidsvilan. I andra halvlek kunde Hallby dra ifrån till 22–18 med tio minuter kvar. Mot slutet av matchen var Kärra på väg ifatt men Hallby kunde precis hålla undan fram till slutsignalen.

– Jag är nöjd med vårt försvarsspel och hur bra vi stänger deras sju mot sex spel. Det ger oss många lägen att dra ifrån målmässigt men vi blir lite stressade i uppspelen och drar tyvärr på oss lite många tekniska fel, säger tränare Joachim Löfstedt.

Det var stundtals slarvigt spel från Hallbys sida men ett gediget försvar och bra målvaktsspel av Klara Härnström lade grunden till segern. Härnström fick också välförtjänt pris som matchens lirare. Nämnas bör Sara Ander, som starkt bidrog till att Hallby kunde få med sig två poäng. Ander tog stort ansvar och gjorde ett par viktiga mål och framspelningar i slutet när matchen stod och vägde. Även kantspelarna Lia Beckström och Nora Edin, som var hundraprocentiga i sina avslut, ska ha beröm.

– Flera spelare behöver nu kliva fram och ta ett större ansvar när vi fått ett par viktigt pjäser skadade och det tycker jag att de gör idag, säger Joachim Löfstedt.

Hallbys mål gjordes av Lia Beckström 5, Nora Edin 4, Rebecca Hofsten 3, Sara Ander 3, Kristina Iveljic 3, Emma Käll 2, Betty Svensson 2, Elin Johansson 2