Lagen följdes åt i första halvlek och det var bra tempo genom hela halvleken. Båda startade med offensiva försvarsspel, där Hallby fick bättre träff än Eslöv och då de valde att backa ner och spela ett mer defensivt försvar.

I andra halvlek fortsatte det fina spelet, med bra försvar och målvaktsräddningar från Klara Härnström, som gjorde att Hallby kunde göra flera kontringsmål.

Tränare Joachim Löfstedt säger:

– Det var inte någon enkel uppgift och jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vi har pratat om att våga i andra halvlek mer än vad vi gjorde i förra matchen och det gjorde vi verkligen idag. Det hjälpte inte för Eslöv att köra en punkt och två punkt samt 7-6 idag.

Hallby vann välförtjänt och stod för en kollektivt stark prestation samt att Klara Härnström fick tag i flera bollar i andra halvlek.

– En kombination av bättre försvarsspel mot 7-6 som Eslöv spelade under stora delar av andra halvlek, samt en tro på att vi vågar och vill var segerreceptet idag, säger Joachim.

En oro väcktes då kaptenen Frida Högrell fick halta av planen i mitten av andra halvlek efter en smäll på knät. Nu håller Hallby tummarna för att det inte är något allvarligt.

Pris som matchens lirare gick till Hallbys Betty Svensson som tidigare spelat flera säsonger för Eslöv.

– Väldigt välförtjänt och det är Bettys bästa match hittills och hon levererar över hela planen, säger Joachim.

Målskyttar, Hallby: Betty Svensson 6, Elin Johansson 5, Kristina Iveljic 3, Rebecca Hofsten 3, Emma Käll 2, Lia Beckström 2, Ebba-Lisa Skogward 1, Nora Edin 1.

Relaterat till artikeln