Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallbys damer studsade tillbaka

Skulle Hallby kunna studsa tillbaka efter förlusten tidigare i veckan borta mot ett starkt Kristianstad? Jo då, visst kunde laget det. Hallby vann hemma mot Skånela IF från Stockholm med 27–23 (12–12).

Hallby fick dock slita för poängen och det var en betydligt jämnare match än siffrorna visar. Skånela inledde starkt, kunde snabbt ta ledning med fyra mål och ledde sedan hela första halvlek och Hallby kom ikapp först sista minuterna före halvtid.

Det var ganska många tekniska fel från Hallbys sida och Skånelas målvakt Garcia Axelsson gjorde många fina räddningar på de lägen som Hallby skapade. Det var ett stabilt försvar i båda lagen. I början av andra halvlek följdes lagen åt men Hallby kunde sedan dra ifrån till en ledning med tre mål som Skånela inte kunde ta igen.

– Jag är tycker inte att vi gör en av våra bättre insats idag och det finns flera saker att förbättra, säger tränaren Joachim Löfstedt.

En bidragande orsak till att Hallby kunde gå ifrån i och vinna var målvakten Hanna Persson som gjorde sin bästa match för säsongen. Hon fick också välförtjänt pris som matchens lirare. Rebecca Hofsten klev också fram och gjorde några viktiga mål i slutet av matchen.

– Jag är nöjd med vårt målvaktsspel och så klart att vi vinner matchen, säger Joachim Löfstedt.

Hallby ligger fortsatt kvar i toppen av serien, är tvåa på samma poäng som serieledande Kristianstad.

Målskyttar: Nora Edin 5, Rebecca Hofsten 5, Elin Johansson 4, Lia Beckström 4, Betty Svensson 3, Emma Käll 2, Emma Wahlström, Ellen Mattson, Sara Ander och Emma Tolk 1 var.