LÄS MER: Boende hörde skott: ”Oroväckande”

– Flera skott avlossades i samband med situationen, men vi vill inte gå ut med exakt antal inte heller vilken typ av vapen som den misstänkte gärningsmannen hade, säger polisens pressinformatör Charlie Rendahl.

Mannen sköts i buken, tillståndet uppges vara stabilt och mannen opereras akut. Skadorna bedöms som allvarliga enligt Länssjukhuset Ryhov. Enligt polisen ska mannens skador åtminstone inte vara livshotande.

– Stämningen var förmodligen mycket aggressiv. Annars drar man som polis inte vapen och skjuter. Jag har inga uppgifter på om och i så fall vilken typ av vapen den skjutne haft, säger Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen Region Öst.

En anonym anmälan om misshandel kom vid sextiden i morse. Flera polispatruller åkte till platsen.

– När vi kom fram gick en ensam gärningsman mot oss med någon typ av vapen. Patrullen var tvungen att agera med verkanseld, säger pressinformatören Charlie Rendahl.

Exakt hur stämningen varit på platsen i ögonblicket för skottlossningen kan inte polisen svara på.

– Men att dra sitt tjänstevapen och skjuta en människa är förstås sista utvägen för oss, säger Rendahl.

Den misshandlade kvinnan behövde inte uppsöka sjukhus.

– Hon har stöd av jourpersonal, säger Charlie Rendahl.

Om fler personer återfunnits på adressen och har drabbats framgår inte.

I flera timmar under förmiddagen var området avspärrat – något som hävdes klockan 11.15.

Polisen utreder nu misshandeln mot kvinnan. En förundersökning är inledd med brottsrubriceringen misshandel alternativt grov misshandel. Den skjutne mannen är misstänkt för försök till grov misshandel alternativt försök till våld mot tjänsteman.

Polisens agerande kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren.

För två år sedan i samma område i Huskvarna. Han avled senare på sjukhus. Förundersökningen mot poliserna som sköt mannen

Läser du i appen? , där vi uppdaterar med ny information under dagen.