Jesper Persson har valts in till ny ordförande för Jönköping Qom Ut.

- Att få förtroendet att representera Jönköping Qom Ut är för mig en sann ära, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Nu drar det stora arbetet med att få ihop en veckas aktiviteter igång. Arbetet utförs av ett antal arbetsgrupper, som alla jobbar ideellt.

Nya ordförande, Jesper Persson, känner sig hedrad till uppdraget och vill lyfta alla inblandade.

- Under min tid som styrelseledamot har jag fått möta så många fantastiska människor som alla har varit med och tagit ställning för ett Jönköping där alla ska kunna känna sig inkluderade. Allt från volontärer, paraddeltagare, föreläsare och artister till samarbetsorganisationer och sponsorer är en sann inspirationskälla. Det är tack vare dessa som det är möjligt att organisera ett pride varje år. Att få förtroende att representera Jönköping Qom Ut är för mig en sann ära, säger han.

Den 17 augusti invigs för åttonde gången Jönköping Pride, det sträcker sig fram till söndagen den 23 augusti med parad under lördagen.

"I Jönköping har vi kommit långt sedan Jönköping Qom Ut startade 2013, nationellt sett ligger vi dock ofta efter. Ett tydligt exempel på detta är att Jönköpings län har minst andel samkönade äktenskap och partnerskap i jämförelse med andra län i Sverige" skriver de i ett pressmeddelande.

Relaterat till artikeln