28-årige Kemal Omerbasic spelade nästan som i trans och satte trepoängare på trepoängare. Det var precis innan julen 2016. Då hette laget inte Stars utan Wetterbygden Highlanders. Omerbasics skytte ledde fram till att man vände ett 15-poängsunderläge och fick till en förlängning som sedan innebar att laget tog sig upp till superettan.

Men skadorna hos den 201 centimeter långa Omerbasic gjorde att han sedan inte kunde följa med upp i Basketligan.

Men någon gång i vintras hade rehab och uppbyggndasträning gjort att han kunde träna med Stars. Han gjorde även några enstaka matcher i Basketettan.

Nu står det klart att han kommer att tillhöra ligalaget nästa säsong.

– Jag ska villigt erkänna att den här typen av möjlighet för mig var nästan död och begraven, i alla fall i mitt sinne. Men när Boris Balibrea hörde av sig i vintras så tog drömmen fart på nytt och bara att få vistas i samma lokal som alla de fantastiska basketspelarna innebar bensin i min rehabilitering. Jag tvingades att avsluta min basketkarriär alldeles för tidigt och att nu få chansen i en miljö som kommit och bli som ett andra hem för mig känns både inspirerande och helt fantastiskt. Jag känner mig stark och redo för nya utmaningar inom basketen, säger Kemal Omerbasic till klubbens hemsida.