Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny lagkapten i Mullsjö AIS

JP-sporten kan berätta att Kasper Hedlund, 26, blir ny kapten i Mullsjö AIS. Landslagsbacken tar över uppdraget efter David Gillek. – Det är en stor ära för mig, säger Hedlund.

Flera profiler i Mullsjö AIS har tackat för sig under de senaste månaderna.

Efter säsongens sista match annonserade Benjamin Löfdahl, Petter Van Keppel och Tobias Utterberg att de slutar samtidigt som backen Henrik Olofssons framtid i föreningen fortfarande är oviss.

Men det allra tyngsta tappet kom i mitten av maj – då klubbens stora ikon och lagkapten David Gillek meddelade att han som 35-åring lägger skorna på hyllan.

– Det känns konstigt men rätt. Förmodligen kommer det att kännas ännu mer konstigt till hösten när serien drar igång, sa Gillek då.

"Bryr sig verkligen om klubben"

Nu kan JP-sporten berätta att det blir den MAIS-fostrade landslagsbacken Kasper Hedlund som tar över uppdraget efter 35-åringen.

– Det känns naturligt för mig, för truppen och för Kasper. Han är en seriös Mullsjöprodukt som vill extremt mycket med sin innebandy och som verkligen bryr sig om klubben, säger tränare Andreas Elf.

När JP-sporten når Hedlund märks det att han är stolt och glad.

– Det känns jättekul, så klart. Jag har varit här under en lång tid och jag vet vilka värderingar klubben har, säger 26-åringen och fortsätter:

– Det är många ledande spelare, både på plan och i omklädningsrummet, som har slutat det senaste. Så nu får jag ta ett större ansvar.

Var det självklart att acceptera rollen?

– Såklart. Det är en stor ära för mig att ta över efter Gillek.