Läs mer: SD bjöd in våldsdömd nazist till EU-parlamentet

Läs mer: SD-toppar i samtal efter avslöjande om Facebookgrupp

Tidigare i veckan kunde Jönköpings-Posten berätta att Olle Moln-Teike, ordförande för SD i Habo och Mullsjö, "Sveriges folk kräver nyval och demokrati" där det delas nazistiskt material och som administreras av en nazist.

Som politisk företrädare, oavsett parti, finns det alltid all anledning att vara extra noga, och kontrollera de eventuella grupper man avser gilla på Facebook. Det är väldigt viktigt att man agerar och för sig på ett sätt som inte ger upphov till missförstånd eller otydlighet, skriver Henrik Gustafsson, presstalesperson på SD i ett mejl till Jönköpings-Posten när han får reda på Olle Moln-Teikes medlemskap i Facebookgruppen.

Henrik Gustafsson råder också Olle Moln-Teike att lämna gruppen.

Det är inte på något sätt ett innehåll eller åsiktsyttringar vi står bakom, och det är viktigt att också signalera det till Sveriges väljare, skriver han.

Facebookgruppen som tidigare hette "Sveas folk kräver regeringens avgång" skapades med anledning av en demonstration med samma namn som hölls i Stockholm 2015 där Olle Moln-Teike deltog. Vid tiden för demonstrationen rapporterade Expo om hur det förekom grov rasism och terrorbudskap i gruppen samt att det delades material från en sajt som hyllar den nazistiska terrorgruppen The Order.

Jag var med i gruppen med anledning av demonstrationen om extravalet, vad de sedan skriver och gjort i gruppen har jag inte haft koll på, säger Olle Moln-Teike som nu väljer att lämna den.

Den är helt inaktuell och då är det ingen mening att vara kvar, säger han.

Läs mer: Så bjöds nazisten till Bryssel

Läs mer: Winberg "nazistämplad" i Israel