Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handledarskap kan skapa rädsla och oro

Svar till Jan Mårtensson, Agneta Stenebrand, Tillan Strand, och Annette Nygårdh, JP 30 april.

Tack för svar! Praktiken är en viktig del att integrera teorin så att Socialstyrelsens kompetensmål uppnås och vi får legitimationen. Handledares personliga lämplighet är lika viktig, som att kunna fylla i ett bedömningsformulär, tycker jag.

En del i att nå lärandemålen är att handledare ska stödja utifrån bedömningsformulärets punkter. Där brast det ibland, enligt mig och kursare. Vi bad om feedback. Fick till svar att allt var bra eller inget svar alls. På mittbedömningen blev en del sågade. Jag med flera var nervösa och rädda. Barska, snäsiga handledare eller de som hela tiden sa "Det här ska ni kunna!". Många var rädda för att framföra kritik = underkänd. Sedan kom "Domens dag", slutbedömingen.

Flera kände inte igen sin prestation i det betyg som gavs. Frågan var ibland inte Vad har jag lärt mig idag på praktiken? utan Hur ska jag orka nästa pass?

Sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel