Jag är själv uppslukad av fantasyböcker. De ska innehålla vackra mysiga miljöer, vara spännande att läsa och ge en stunds verklighetsflykt. I klassisk fantasyanda handlar boken om kampen mellan ont och gott. Där det goda är starkare än det onda, säger hon.

Hanna bodde i Habo under tio år och fyra år innan det i Jönköping och Huskvarna. Under tiden tog hon en kandidatexamen i Media och kommunikation på HLK i Jönköping.

Sedan ett par år tillbaka lever hon med sin familj i Leksand där hon arbetar som kommunikationsstrateg på ett företag.

Min man är från Huskvarna och vi har släkt och vänner i Vätterbygden. Det gör att vi ofta besöker Jönköping och Habo, säger hon.

”Styx märke” är utgiven på Bornelings förlag i Forserum.

Debutboken trycktes i 1200 exemplar och succén lät inte vänta på sig. Recensenterna rosade den och den första upplagan såldes slut på fyra månader. En andra är nu under tryckning.

Men inte bara det.

Sedan den kom ut har Akademibokhandeln valt att plocka in den i sitt sortiment.

Det känns väldigt stort för en debutant som mig när något sådant sker. Samtidigt sporrar det mig ytterligare i mitt skrivande, säger hon.

”Styx märke” riktar sig till barn i åldrarna nio till tolv år.

Det kan dock vara både yngre och äldre som tycker om den. Jag vet till och med om pensionärer som gillar boken så det där med åldersgränserna kan vara lite flytande, skrattar hon.

Debutboken har hämtat inspiration från ”Sagan om ringen” och ”Narnia”. Handlingen utspelar sig i Sagofallen där syskonen Sofia och Leo får kämpa tillsammans med eller mot de schackpjäser som de stöter på.

Det här är den första delen i en serie av sju. I den är det kungarna som kämpar mot varandra.

Jag har skapat en egen sagovärld där striden står på ett schackbräde. Det har också fått symbolisera kampen mellan gott och ont. Recensenterna har jämfört boken med böckerna ”Narnia” och ”Guldkompassen”. Det tycker jag är roligt, säger hon.

Storyn till debutboken kom till snabbt, därefter har det blivit en del slipande och förfinande av texten. Från boken skrevs till utgivning tog det ungefär 18 månader.

Min tanke är att den ska vara lättläst för barnen. På så sätt har jag inte gått in för djupt i detalj i beskrivningarna. Istället har jag satsat på att läsarna ska få nya spännande upplevelser hela tiden.

Erkers Marie Persson är Hannas mamma. Hon har illustrerat Sverigealmanackan med olika landskapsmotiv.

Det var väl så som det började som nioåring. När hon läste böcker för mig när jag var barn tänkte jag att när jag blir vuxen ska jag skriva en bok. Det har jag gjort nu. Båda mina föräldrar är egna företagare. För dem fanns inga hinder. De har aldrig frågat om saker och ting går att lösa utan hur man kan lösa dem. Något som jag burit med mig från uppväxten, säger hon.

På den korta tid som boken varit ute har flera skolor i Jönköping anammat den.

Det finns även en del livsfrågor i den som det går att diskutera utifrån. De passar in i ämnen som religion och svenska. Något som gör att även skolor kan ha nytta av boken, säger hon.

Manuset till del två i serien är redan klart. I den delen är det schackspelets damer som kamperar mot varandra.

Det är bestämt att boken ska ges någon gång under 2017, säger hon.

Hannas två söner är tio och åtta år. De tar del av det hon skriver.

De är mina största kritiker och säger vad de tycker utan några omskrivningar. Samtidigt är de mina största fans och gillar ”Styx märke” och mitt nya manus. Så det känns ju roligt som barnboksförfattare, säger hon.

Redan nu har hon drömmar. Det är att hennes bokserie i framtiden ska bli film.

Jag tycker om att fotografera och tänker i bilder och bildsekvenser när jag skriver. Därför vore det kul om det kan bli filmer av dem i framtiden. Det tycker jag skulle vara riktigt häftigt.