Hanna Larsson Sundqvist har drivit sin cateringfirma i många år och det är den hon brinner för. Men när frågan började dyka upp om man inte kan komma och äta hennes mat någonstans, slogs hon av tanken att bygga om garaget och öppna upp en liten restaurang där hemma. De första stegen togs förra året, med barnvänligt fik i trädgården på söndagarna, men till sommaren gör Hannas Kök en ny satsning.

– Jag hoppas kunna ha restaurangen öppen i stort sett varje dag i sommar. Den kommer vakna till liv.

Förra sommaren var det mer fika och lättare mat som serverades. Nu blir det mer fokus på mat och dryck. Serveringstillståndet öppnar för nya möjligheter, berättar Hanna Larsson Sundqvist.

– Jag ska ha lite teman, lite roliga grillkvällar, någon trubadur, en stor tjejkväll och ibland afterwork.

Möjligheten finns också att boka serveringen för en kväll med privat kock. Men på dagtid är det fortfarande familjeanpassat med mycket fria ytor.

– Sedan kan jag sträcka mig till en annan grupp på kvällarna, men det kommer inte att vara den sortens krog dit man inte kan ta med sig barn. Vi ska inte gå ifrån familjekonceptet.

Ändå är det cateringen som är huvudsaken för Hanna Larsson Sundqvist. Även där blir det fullt upp, med över dubbelt så många bröllopsbokningar som förra sommaren. Serveringen är egentligen något hon gör utöver cateringen.

– Jag gör det mest för att det är roligt. Det blir en helt annan grej att servera.