Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla nominerade på Fotbollsgalan

Artikel 15 av 19
Jönköpings fotbollsgala 2018
Visa alla artiklar

På lördagen är det dags för Fotbollsgalan där spelare och ledare i Jönköping kommer att prisas och hyllas. Galan leds av tv-profilerna Claes Andersson och Bojan Djordjic och sänds live på JP.se med start 18.15.

Här är samtliga nominerade och juryns motiveringar.

Årets domare

Jovan Krsmanovic: Har gjort det bra i division 2 och tar fortsatta kliv i sin egen utveckling. Kommer förhoppningsvis fortsätta uppåt på domartrappan och ta plats i nästa utbildning inom kort.

Andreas Johansson: Har klarat ytterligare ett steg på domartrappan och är på god väg att bli Jönköpings första huvuddomare i elitfotbollen sedan Bosse Karlsson. Kommer av allt att döma göra provmatcher i Superettan redan kommande säsong.

Fredrik Klyver: Den enda Jönköpingsdomaren som regelbundet dömer ute i Europa. Den assisterande domaren fortsätter få förtroendet i internationella matcher och är nu ordinarie som FIFA-domare.

Årets ledare

Andreas Tegström, Assyriska IK: På tre säsonger har Tegström utvecklat Assyriska mycket och fört laget från division 3 till division 1. Under den skicklige Tegström har Assyriska inte bara avancerat i seriesystemet utan dessutom gjort det genom att spela en attraktiv fotboll.

Pelle Jansson, Husqvarna FF: HFF-tränaren har fått ihop gruppen på ett mycket bra sätt och resultaten under 2018 talar för sig själva. Under Janssons ledning gick HFF obesegrat genom division 2.

Daniel Culha, Råslätts SK: Med små medel har Daniel Culha gjort underverk med Råslätts SK. Nykomlingen i division 2 gjorde en jättesäsong och slutade på fjärde plats – mycket tack vare just Culha.

Årets talang dam

Anna Larsdotter, Mariebo IK: Driven spelare med en enorm vinnarskalle, har redan en professionell inställning och vet vad som krävs för ytterligare utveckling. Har under hösten spelat flera matcher med MIK Dam A och blev uttagen till SvFF regionala läger i oktober.

Hanna Lofthammar, Husqvarna FF: 15-åriga Lofthammar har den här säsongen med framgång provat på spel i division 2 och dessutom varit med i F15-landslaget. En tekniskt skicklig mittfältare, som tycker om att ha mycket boll och utmana en mot en.

Lisa Wahlberg, Husqvarna FF: En jättetalang som den här säsongen har fått chansen i U15-landslaget och som med sin målmedvetenhet kan gå riktigt, riktigt långt. Lisa är snabb, smidig och orädd och har sin styrka i närspelet.

Årets talang herr

Benjamin Tannus, J-Södra: Den 18-årige mittfältaren Tannus har gjort ett antal starter och inhopp i årets superetta och många gånger firat triumfer med sin teknik och sin kvickhet. Uttagen i det P18-landslag som är mitt uppe i sitt EM-kval just nu.

Peter Gwargis, Brighton & Hove Albion: Peter Gwargis gjorde som 17-åring succé i J-Södra under vårsäsongen och hans insatser och mål i superettan gav eko långt utanför landets gränser. I augusti flyttade den tekniske och spelskicklige P18-landslagsmannen till Brighton och det här är bara början på vad som kan bli en lysande karriär.

Gentonis Gjikokaj, Assyriska: Valde inför säsongen att ansluta till Assyriska för att spela seniorfotboll. Det visade sig vara ett bra drag och har i sin nya förening imponerat med två mål och flera framspelningar från sin kantposition. 19-åringen har en spännande framtid framför sig.

Årets målvakt dam

Elvira Jönsson, Mariebo IK: Motivering: En orädd och reaktionssnabb målvakt som kom till Mariebo inför säsongen. Har verkligen visat sin kapacitet som målvakt i bland annat cupmötena mot IFK Kalmar och Linköpings FC där hon briljerade.

Elinore Rönnberg, Husqvarna FF: Motivering: En komplett målvakt som trots att hon varit med länge fortfarande är målmedveten och fokuserad på varje träning och match. En harmonisk glädjespridare som starkt bidrog till att HFF bara släppte in 16 mål på 20 matcher.

Lisa Wahlberg, Husqvarna FF: Motivering: En jättetalang som den här säsongen har fått chansen i U15-landslaget och som med sin målmedvetenhet kan gå riktigt, riktigt långt. Lisa är snabb, smidig och orädd och har sin styrka i närspelet.

Årets försvarare dam

Victoria Ström, Husqvarna FF: Skolades om från innermittfältare till mittback och har firat stora triumfer under säsongen. Styr och ställer i HFF-försvaret, briljerar med bra passningsspel och bidrar såväl offensivt som defensivt.

Amanda Roos, Mariebo IK: Har fått ta ett steg bakåt i banan och löst den nya positionen med bravur. Med sin tuffhet, duellspel samt välutvecklade spelförståelse är Amanda en bidragande orsak till tryggheten som har infunnit sig i backlinjen.

Pernilla Friman, Husqvarna FF: En modern mittback med offensiva kvaliteter och fin passningsfot. Kontrollerad och placeringssäker försvarare, som läser spelet bra.

Årets mittfältare dam

My Wallin, Mariebo IK: Har verkligen fått blomma ut i år. Arbetar i det tysta, men har under året utvecklats till en av de mest tongivande spelarna. Arbetar alltid hårt och förhindrar motståndarnas anfallsförsök, men har i år även utvecklat sin offensiv.

Malin Andersson, Husqvarna FF: HFF-kaptenen gör ett enormt jobb på mittfältet och skapar trygghet med sin erfarenhet. En komplett spelare som dessutom sprider glädje och harmoni i truppen.

Sabina Ravnell, Mariebo IK: Har betytt oerhört mycket för Mariebo i år, såväl offensivt som defensivt. Med sin snabbhet, teknik, goda spelförståelse samt förmåga att göra mål så har Sabina varit en viktig kugge i laget oavsett vilken position som hon har spelat på.

Årets anfallare dam

Johanna Georgsson, Husqvarna FF: Kom till HFF inför den gångna säsongen och hittade direkt rätt på sin anfallsposition. Skapar mycket med sin löpvillighet och är en bra avslutare med ett fruktat skott. Johanna gjorde 23 mål i serien.

Frida Johansson, Mariebo IK: Tagit stora kliv den här säsongen och har visat att hon är en målgörare av mycket hög kvalité. Med sin inställning och hårda jobb är Frida dessutom en viktig del i Mariebos defensiva fas.

Alexandra Haidari, Husqvarna FF: 31 mål i serien talar sitt tydliga språk. Alexandra har det där lilla extra som gör en målskytt av rang. Med briljant tajming nosar hon sig till en målchans som få andra.

Årets målvakt herr

Joakim Jans, Assyriska IK: Har alltid haft ett fantastiskt driv. I år bestämde han sig för att bli en av de bästa målvakterna i division 2 och hann nå sin målsättning innan en hjärnskakning satte ett för tidigt stopp för karriären. Med en lysande vårsäsong var Jans ändå en starkt bidragande orsak till att Assyriska vann serien och tog klivet upp i division 1.

Frank Pettersson, J-Södra: Var med och spelade upp Dalkurd i allsvenskan i fjol, nu tillbaka i Jönköping. I ett J-Södra som hela säsongen har sladdat i tabellen har Pettersson varit en trygghet mellan stolparna. En rutinerad och stabil målvakt utan direkta svagheter, som styr spelet bakifrån

Eddie Ludvigsson, IK Tord: Tord hade ingen uttalad förstemålvakt i början av säsongen men Ludvigsson, som var skadad i våras, har sakta men säkert vuxit ut till det självklara valet mellan stolparna. En orädd målvakt som flera gånger under säsongen spelat en avgörande roll i ett Tord som sånär tog sig till division 2-kval.

Årets försvarare herr

Adam Lindström Leister, Assyriska IK: Den 21-åriga mittbacken fick under vårsäsongen epitetet giganten och har varit given som mittback och ledare i Assyriskas backlinje. Ett bra försvarsspel är en förutsättning för framgång och försvarsgeneralen har utan tvekan en stor del i årets serieseger.

Alexander Jallow, J-Södra: Har tagit ytterligare ett kliv i sitt spel under säsongen och är med sin snabbhet ständigt med defensivt. Från sin kantposition är han dessutom ofta ett hot i offensiven. Blev under hösten uttagen till P20-landslaget och har under hela säsongen visat prov på såväl en hög lägstanivå som hög högstanivå.

Didric Andersson, Husqvarna FF: Den elegant spelande mittbacken gör en ny stark säsong och är ofta en av lagets bästa spelare. Är lugn och trygg med bollen samtidigt som han vinner det mesta i luften och sällan släpper motståndare förbi sig.

Årets mittfältare herr

Sebastian Crona, J-Södra: Nyförvärvet från Öster har med sitt lugn och sin spelskicklighet varit en av J-Södras viktigaste spelare den här säsongen. Klok och placeringssäker bollvinnare, som under hösten har tagit klivet ner i försvaret och frågan är om han inte har varit ännu bättre där.

Pedram Pourjanekikhani, Assyriska IK: En av de bästa spelarna i seriesegrande Assyriska den här säsongen. Besitter en teknik och speed som få andra på den här nivån, en spelare som sticker ut helt enkelt. Pourjanekikhani kommer kanske bäst till sin rätt som yttermittfältare men har med fördel även använts som ytterback.

Elias Ibrahim, Råslätts SK: En Råslättskille med stort hjärta för klubben. Lagkapten och ledare som betyder oerhört mycket för sitt lag. En intelligent spelare som styr hela spelet från sin mittfältsposition.

Årets anfallare herr

Simon Karlsson Adjei, Assyriska IK: 30 mål talar för sig själv. En publikfavorit och säkerheten själv när han får bollen framför mål. Vet exakt vart han ska vara när det börjar lukta målchans. Givetvis en stor bidragande orsak till Assyriskas avancemang.

Malcolm Shaw, Råslätts SK: Började säsongen på mittfältet men flyttades senare upp som forward. Otroligt fysiskt stark och väldigt explosiv. Har axlat en tung roll i Råslätts offensiv och har gjort flera matchavgörande mål.

Viktor Torstensson, IK Tord: Given i det lag som överraskade och var ytterst nära att nå en kvalplats. Stänkte in 13 mål och var inblandad i många fler. Har varit lagets offensiva motor och varit svårstoppad för motståndarlagen.

Det kommer delas ut ytterligare priser på galan. Dels Årets initiativ och Issa Iskanders minnespris, samt Årets spelare – läsarnas pris (dam och herr).