Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är dyraste gatan i Jönköping

Om man utgår från köpesumman så ligger de tio dyraste adresserna i Jönköpings län på mellan 3,1 och 5,9 miljoner kronor i snittpris. Fastighetsbyrån har kartlagt Jönköpings läns dyraste adresser och vad det kostar att bo på den finaste gatan i stan.

Det är Floragatan på Östermalm i Stockholm som toppar listan i Sverige med sina 122 000 kronor per kvadratmeter. I Jönköpings län är det Ekgatan i Jönköping som intar förstaplatsen med ett kvadratmeterpris på 42 476 kronor och Viktor Rydbergsgatan i Jönköping har de dyraste snittpriserna i länet på 5 879 167 miljoner kronor.

Attraktivt kvarter

Fastighetsbyrån har gått igenom Svensk Mäklarstatistiks siffror för att få fram de dyraste adresserna och siffrorna baseras på försäljningar från november 2015 fram till oktober 2017 och gatuadresser med minst fem försäljningar redovisade.

– Ekgatan, som ligger i stadsdelen Torpa, är ett otroligt attraktivt kvarter med bebyggelse som andas sekelskifte och 20-tals villor. Vackra hus med stora tomter gör detta till en gata där man verkligen vill bo på. Tillgänglighet är också väldigt viktig för spekulanter idag och Ekgatan är nära till det mesta i Jönköping samtidigt som man snabbt och smidigt kan ta sig ut från stan, säger Catharina Pölder, fastighetsmäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån Jönköping, i ett pressmeddelande.

Oftast äldre fastigheter

Av de tio adresser med högst snittpris så ligger nio i Jönköpings kommun och en i Värnamo kommun. Sett till kvadratmeterpriset så kniper Jönköpings kommun alla tio platserna på topplistan.

– Bostäder blir sällan till salu på de mest attraktiva adresser och när de väl kommer ut på marknaden finns det en köpstark grupp som väntar. Ofta handlar det om äldre fastigheter i centrala och prestigefulla områden med vacker omgivning, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån, i pressmeddelandet.