Det har gått snart två månader sedan 34-årige Emil Jungåker tog över vd-posten på rekryteringsbolaget Framtiden, med huvudkontoret i Jönköping.

Här har Emil haft sin arbetsplats i snart nio år och han stortrivs.

”Jag har haft världens bästa chef”

Precis som grundarna av Framtiden, Marcus Hökenklo och Fredrick Carlsson, är Emil uppväxt i Norrahammar. Därefter blev det studier på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet på Jönköping University, en tid som även innehöll en del resande, utlandsjobb och ett uppdrag som ordförande i studentkåren innan han tog sin examen 2009.

Efter några år som säljare och marknadsförare för ett medicintekniskt bolag kom Emil in på Framtiden. Här har han avancerat från marknadschef via försäljningschefsroller ända upp till vd-posten.

Bild 1 av 4

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?

– Jag försöker att jobba mer med coachning än feedback och jag försöker att vara så lyhörd som jag bara kan. Jag tror att mina kollegor upplever mig som tillgänglig och prestigelös. Det är också viktigt för mig att ha roligt på jobbet och därför försöker jag skapa möjligheter för mina medarbetare att ha roligt också.

Emil säger att han har tagit stor inspiration av andra när det kommer till ledarskap.

– Jag har haft världens bästa chef i Marcus, som har utvecklat mig otroligt mycket genom självreflektion.

LÄS MER: Marcus Hökenklo är Månadens Jönköpingsbo

En ovanlig företagskultur

För Emil är Marcus dessutom mer än en chef, han har också blivit en nära vän.

Vilket inte alls är ovanligt på företaget Framtiden visar det sig – här är det nämligen inte bara önskvärt utan någonting som man aktivt strävar efter. På Framtiden vill man att det ska finnas en vänskap i botten mellan chef och anställd.

– Hos oss så blir man inte en bra chef om man inte är beredd att sträva efter en vänskap med sina medarbetare, säger Emil.

– En av våra viktigaste punkter som vi går efter när vi anställer är därför 'är det här är en person som jag kan vara vän med'.

Är det inte svårt? Som ledare måste man ju även kunna ta obekväma beslut?

– Det är en fråga vi ofta får, men ju bättre du känner en person, desto ärligare och rakare kan du vara mot den personen för personen mitt emot dig vet att du säger de sakerna för att du vill den personens bästa.

Att inte dela upp privatliv och jobb

Emil menar också att det blir lättare att utveckla en vän och det blir roligare att vinna tillsammans och att det är en större trygghet när man förlorar tillsammans.

– Den här tryggheten i att känna att min chef är också är min vän, det tar en till ett relationsdjup som gör att man kan uppnå mycket mer saker än om man sitter i en miljö där man delar upp privatliv och jobb.

Finns det inte en risk att ni blir för lika varandra om ni bara anställer de som ni ser att ni kan bli vänner med?

– Om man tittar på min vänskapskrets, mina vänner är ju inte lika varandra personlighetsmässigt, men däremot har vi gemensamma beröringspunkter. Det är likadant här. Till exempel, en chef som är väldigt tävlingsinriktad och drivs av att tävla, han eller hon kommer nog att titta efter människor som också gillar att tävla, men bredden på de människor som gillar att tävla är ju enorm.

”Då är du nog inte rätt för oss”

Emil säger att det förstås är så att inte alla människor känner att de vill vara vän med sin chef.

– Det händer att vi stöter på någon som säger att allt känns jättebra men jag är väldigt tveksam till den här delen, jag vill nog ha det här avståndet mellan mig och min chef. Vi har full respekt för det, men då är du nog inte rätt för oss.

Själv älskar Emil upplägget och säger att det är hans medarbetare som är det absolut roligaste med hans jobb. De hittar ofta på aktiviteter tillsammans och med hjälp av en flexibel arbetstid lägger de sina livspussel efter bästa förmåga.

– För oss på Framtiden är det till exempel självklart att en VD ska vabba, säger Emil.

– Vi vill ha en sån kultur hos oss. Livet är ju livet liksom och det måste få komma emellan. Man ska kunna gå till tandläkaren med barnen om det behövs och kunna jobba hemifrån.

Han fortsätter:

– Nästan alla här i korridorerna är i en fas av att bygga en familj och då vore det ju otroligt korkat att inte skapa en miljö som är byggd för den typen av människor.

Emil Jungåker, ny vd på Framtiden, var även den som tog fram bolagets grafiska profil där de anställdas egna barn agerar modeller och de röda boxningshandskarna har en central plats.

Framtiden finns inne på Borgmästargränd 1D med både öppna ljusa delar och långa korridorer.

Här hittar man Emil Jungåker titt som tätt – vid kaffemaskinen.