Jönköpings-Posten kommer, i samarbete med FC Event, Mariebo IK, J-Södra, Husqvarna FF och Jönköping University, att hålla i galan – som dessutom sänds live på JP.se.

Under galan kommer flera priser i olika kategorier att delas ut. Och många av pristagarna kommer att utses av fotbollsgalans jury som består av Fredrik Standár, Christer Strandberg, Hasse Lindbom, Alice Berntsson, Johanna Karlsson och Carl Ljungquist.

Det blir ett tufft jobb att utse de nominerade. Jönköpingsfotbollen har många duktiga spelare så jag förbereder mig för hetlevrade diskussioner mellan oss i juryn, säger JP:s sportchef och jurymedlemmen Fredrik Standár.

Juryn kommer först att ta fram fyra nominerade i kategorierna årets anfallare, årets mittfältare, årets försvarare, årets målvakt, årets talang, årets ungdomsledare, årets eldsjäl, årets domare och årets tränare.

De nominerade kommer att presenteras i Jönköpings-Posten och på JP.se i olika omgångar innan fotbollsgalan. På galan kommer sedan vinnarna i de olika kategorierna att ropas ut.

I vårt juryarbete är det viktigt att vi vänder på alla stenar. Fotbollen är stor i Jönköpings kommun och det gäller att vi ser över hela fotbollsfamiljen, säger Hasse Lindbom.

Det kommer att bli svårt att hitta en vinnare i de olika kategorierna, det finns så många som har gjort fina säsonger och som är värda pris. Men i slutändan måste vi hitta vinnarna och det är ett väldigt roligt arbete, säger Johanna Karlsson.

De två mest prestigefulla priserna, årets herr- och årets damspelare, kommer allmänheten att utse.

När alla spelare som är nominerade är presenterade kan man gå in på JP.se och rösta på de spelare man tycker har varit bäst under säsongen, säger Fredrik Standár.

sporten@jonkopingsposten.se