Efter en hel höst som kontraktslös skrev Per Ledin i december på ett . Den 13 februari stod det klart Ledin skulle lämna klubben .

I en intervju med JP-sporten några dagar efter övergången och flytten till hemstaden berättade forwarden om att det var en öppning som han inte ens kunnat drömma om.

– Det känns fantastiskt att få komma hem. Just nu tar jag en dag i taget och njuter. Jag ska jobba stenhårt. Jag är långt ifrån nöjd spelmässigt, då är det upp till bevis för att visa resultat, .

Sedan återkomsten i Luleå har det blivit tre SHL-matcher och noll poäng. Men räkna med en laddad Per Ledin i kvällens match i Kinnarps Arena. En match som Ledin sagt följande om:

– Jag är ju förknippad med båda lagen men när pucken släpps gäller det bara att gasa på. Det finns inget utrymme för annat än tre poäng.

För att ”gasa på” även innan matchen har Ledin via sitt delat ut en pik till hemmafansen i Kinnarps Arena: ”Tomorrow we will shut you down #slipshuliganerna”, eller på svenska: "Imorgon ska vi tysta er #slipshuliganerna”.