Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets mest väntade "nyhet": Jönköping har Sveriges bästa kebab

Jönköping har Sveriges godaste kebab. I alla fall om man ska tro Aftonbladets Youtube-satsning "Uppdrag: mat". Det är Pizzeria Alcamo på Östra torget som har kebaben som fått den ärofyllda utnämningen av Aftonbladets enväldiga jury.

– Det är inte jättedemokratiskt, men jag har faktiskt svårt att tänka mig att jag någonsin kommer äta en bättre kebabpizza än den Sami gav mig på Alcamo, säger "Uppdrag: mat":s programledare Mauri Hermundsson.

Aftonbladets Mauri Hermundsson är lyrisk.

– Det var en upplevelse måste jag säga. Jag är själv från Södertälje och var helt övertygad om att vi hade den bästa kebaben. Det var ett starkt ögonblick när jag i Jönköping insåg att "den här såsen är fan bättre". Sedan var det en fantastiskt fin stad och en underbar pizzaägare, han bjöd på sig själv.

Pizzaägaren i fråga är Sami Hanna på Pizzeria Alcamo. Han är självklart väldigt glad över Aftonbladets utnämning.

– Det var jättekul. När de hade testätit och sen kom in och sa att vi hade vunnit så trodde jag de skämtade med oss. Jag kan inte beskriva, jag är jätteglad, säger Sami Hanna.

Det var ett tag sedan som Aftonbladet var på besök och utnämningen "Sveriges bästa kebab" har hunnit sjunka in lite för Sami Hanna.

– Jag ska gå in och kolla nu hur klippet blev, säger Sami Hanna.

Se Aftonbladets "Uppdrag: mat har hittat Sveriges bästa kebab" här.