Strax efter halv nio på söndagskvällen kommer ett tiotal EU-migranter till kyrkan. De har med sig sin packning i plastpåsar. Inne i kyrkan är det varmt och ombonat. På ett bord står kvällsmaten uppdukad: kokt korv med bröd, smörgåsar och dryck.

Jag har sovit här två nätter och det är mycket bra, säger en kvinna som har varit i Sverige i två månader.

Kvinnan vill vara anonym, både med sitt namn och med sitt ansikte. Detsamma gäller de övriga migranterna som kommer till kyrkan den här kvällen.

Just nu vill jag bara sova här i värmen. Jag sover i en bil annars och de senaste dagarna har jag inte sovit alls, säger en ung man i kyrkan den här kvällen.

Vinterboendet med 20 platser i kyrkans gymnastikhall finansieras med hjälp av bidrag från socialnämnden. Efter beviljandet i november, har Kyrkhjälpen kämpat för att få tillräckligt många volontärer för att kunna öppna härbärget. Och natten mot lördagen sov 20 EU-migranter för första gången i kyrkan.

Efter anmälande är var och en garanterad en sovplats i en vecka, sedan är det en annan persons tur att få sova inomhus. Varje natt kostar 20 kronor och då ingår frukost. Man försöker även att ordna fram en enklare måltid för tio kronor.

Förutsättningarna i kyrkan är att de som övernattar väcks klockan 06.15 och får frukost 06.50 efter att de packat undan madrasserna. Sedan måste de lämna lokalerna halv åtta och får komma tillbaka tidigast halv nio på kvällen

Vi försöker fördela platserna så gott det bara går. Många kommer från samma områden i Rumänien och då försöker vi placera dem tillsammans, säger Kjell Olsson som tillsammans med bland annat Torsten Herbertsson och tolken Andreas Csobot, som är föreståndare för härbärget, fanns på plats under söndagskvällen.

Inne i sovsalen bäddas madrasserna. Det pratas och skrattas och ur en mobiltelefon strömmar musik.

Det är inte bra att sova i en bil, så i natt kommer jag att sova gott, säger den unge mannen.

Hans handslag när han säger hejdå är varmt.