Zlatan Ibrahimovics övergång till LA Galaxy i MLS presenterades med en film där fotbollsstjärnan framträder ihop med ett lejon. Den lokala politikern, Anna Mårtensson, lät sig inspireras. I en något mindre påkostad version som gjorts av den lokala och prisbelönte filmaren Christer Möller framställs hon också som ett lejon.

– Det var faktiskt när jag såg Zlatans film som jag kom på idén. Jag gillar hans kaxighet och har ändå tänkt göra flera filmer i valrörelsen, säger Anna Mårtensson.

Vad hoppas du att den ska ge för intryck?

– Filmen är gjort med glimten i ögat men jag tycker att det är representativt för mig, jag är väldigt ambitiös och resultatinriktad och åstadkommer mycket. Filmen är roligt och sticker ut och samtidigt finns det ett allvar; så här arbetar jag.

Anna Mårtensson siktar på en riksdagsplats i valet. Hon står inte överst på Liberalernas lista och för att komma in behöver hon sannolikt personkryss för att ta sig förbi toppnamnet.

Blir det fler djurrelaterade filmer framöver?

– Haha, nej jag tror att nästa film kommer att handla om att införa möjligheten till videosamtal på äldreboende, det är en hjärtefråga och något som engagerar många människor, säger hon.

Lyckas Anna Mårtensson imitera Zlatan? Avgör själv!