Det var egentligen aldrig något snack om vem som skulle vinna lördagens match. Hallby gick i inledningen snabbt upp till 5–1 och efter det kunde Eskilstuna Guif aldrig komma i kapp. Som närmast kom bortalaget till 6–5 efter cirka kvarten in i första, men sedan drog Hallby i väg igen.

Hemmalaget från Jönköping var i förarsätet under hela matchen och var den här gången det klart bättre laget i samtliga lagdelar.

Det var ett lugnt och stabilt spel både framåt och bakåt. Målvakten Klara Härnström gjorde många fina räddningar och fick god hjälp av ett väl samlat försvar. Framåt var det framför allt Elin Johansson som tog ett stort ansvar och fick igång skottkanonen.

Johansson gjorde åtta mål. Även Emma Wahlström sköt åtta mål och var säkerheten själv vid sjumeterslinjen med tre straffmål. Något som är en viktig del i anfallsspelet.

Särskilt glädjande för Hallby var att Nora Edin fick in sina kantskott, lugnt och fint med hela fyra fullträffar.

– Alla tog ansvar i dag och försökte spela det spel som man tränat på under veckan och det känns extra skönt att vi fick till en bra träff direkt med flera fina mål och vinst, säger Hallbys tränare Joachim Löfstedt.

Nu återstår det att se om Hallby kan konservera formen till ett betydligt svårare motstånd på fredagskvällen i Göteborg. Då står Kärra HF för motståndet. Ett Kärra HF som ligger strax före Hallby i den allsvenska tabellen.