Under tisdagen inleddes rättegången vid Jönköpings tingsrätt. De tre männen är 20, 22 och 29 år gamla. En av dem, 29-åringen, erkände alltså själva skjutningen.

De tre männen gav till en början ett samlat intryck enligt SVT Jönköping. Efter en halvtimme fick 22-åringen dock ledas ut ur rättssalen för att samla sig. Han återkom efter en stund. Flera anhöriga fanns idag på plats i säkerhetssalen i Jönköpings tingsrätt, liksom flera målsägande, bland annat de två entrévärdar som befann sig bara meter ifrån skottets bana.

I två bilar

Det var natten mot den 24 februari som någon sköt mot restaurang Harrys i centrala Jönköping. Åklagarna har idag presenterat hur sällskapet med den misstänkte skytten, 29-åringen, avvisades från restaurangen och hur han och de två medåtalade kom tillbaka i två bilar och avlossade ett skott.

Hämtade pistolen

29-åringen som misstänks ha avlossat skottet har under hela häktningstiden vägrat att svara på polisens frågor, men erkände alltså vid rättegångens början idag att han hade hämtat en pistol och avlossat skott utan att de andra två vetat om det. Men han menar att han var övertygad om att lokalen var tom och att han gjort sig skyldig till skadegörelse.