Det var den 6 januari som Faluns Patrik Rokka i den tredje perioden svingade sin klubba mot Filip Åkerbloms hals. JIK-spelaren föll till marken och Rokka fick matchstraff.

– När det hände var jag inte riktigt med på vad som hände. Klubban kommer i full fart där ja... Han tappar det lite där, sa Filip Åkerblom till JP-sporten en kort stund efter matchen.

Dagen efteråt meddelade Svenska innebandyförbundet att Rokka blev avstängd under utredningen. Falunspelare hade då också chans att yttra sig om händelsen.

Nu har straffet kommit.

Patrik Rokka blir avstängd i åtta matcher från anmälningstillfället. Det vill säga från den 7 januari till den 29 februari.

Så här skriver den juridiska nämnden:

"JN konstaterar inledningsvis att Patrik Rokka medvetet och med direkt avsikt att skada slår sin motspelare på halsen med klubban som tillhygge. JN konstaterar vidare att angreppet som sådant inte sker med våldsam kraft men att detta uppenbarligen sker med sådan betydande kraft så att motspelaren ska åsamkas smärta. Risken för att motspelaren ska åsamkas allvarlig skada är enligt nämndens mening uppenbar och användningen av klubban som tillhygge ska vid bedömningen anses som en försvårande omständighet.

Vad Patrik Rokka har anfört i yttrande påverkar inte nämndens bedömning."