Det är en värvning för varje lagdel som Dalen presenterade på onsdagen. Den yngsta i trion, Karl Smedberg, är fostrad i HV71 och kommer senast från J20-spel med klubben. 20-åringen beskrivs som en klassisk tvåvägscenter med moget spel och vinnarmentalitet.

Ett annat av nyförvärven är Alexander Sundstrand, 22, som hämtas från från Vänersborg. Målvakten kommer ursprungligen från Jönköping och stod i år 45 matcher för Vänersborg som kvalade till hockeyettan.

Det kanske mest meriterande spelaren i den nya Dalen-trion är den 25-årige backen Anton Netterberg. Han har tidigare spelat i hockeyettan med IFK Ore, Lindlöven och Varberg men kommer senast från spel i hockeytvåan med Värnamo.

– Nu har vi klart på målvaktssidan med Alexander och David och den ser riktigt stark ut. Anton är en högerfattad back med stark offensiv som vi inte haft tidigare. Kalle har jag följt länge och han har haft en stark utveckling de två senaste säsongerna och ett moget spel, säger Dalen-tränaren Per Gustafsson i ett pressmeddelande.

Relaterat till artikeln