Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HD prövar inte vapengömman i Taberg

Högsta domstolen (HD) beviljar inte prövningstillstånd för vapengömman i Taberg förra sommaren. Påföljden på fyra års fängelse för grovt vapenbrott kvarstår därmed för den 32-årige mannen.

Den 23 augusti berättade JP att 32-åringen och hans advokat Maria Sturesson hade överklagat Göta hovrätts dom från den 29 juli. I sin överklagan hänvisade de till att 32-åringen dömts för grovt vapenbrott bland annat genom att både tingsrätten och hovrätten hade hänvisat till politiska motiv, något som de inte tyckte var bevisat.

Högsta domstolen (HD) beviljar bara prövningstillstånd om rättsfallet kan vara av betydelse för hur liknande fall ska hanteras i framtiden. HD har bedömt att så inte är fallet med vapenbrottet i Taberg och hovrättens dom fastställs därmed.

I juni 2018 hittade polisen bland annat automatvapen i en container i Taberg. Upptäckten väckte stor uppmärksamhet och det var stora avspärrningar i Tabergs samhälle i mer än ett dygn.