Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helen Sjöholm gör gästspel i julkonsert i Jönköping

Helen Sjöholm kommer till Konserthuset för att gästa Anders Ekborgs julkonsert "En stilla jul" den 19 december. Den folkkära sångerskan deltar som gästsolist i föreställningen som bara spelas i Stockholm och Jönköping.

Sångerskan Helen Sjöholm slog igenom i sin roll som Kristina i den hyllade musikalen "Kristina från Duvemåla" som spelades under flera år i slutet av 1990-talet. I föreställningen "Stilla jul" blir det en återförening med Anders Ekborg som spelade Karl-Oscar i samma musikal. "Kristina från Duvemåla" skrevs av de förra Abba-medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus och bygger på Vilhelm Mobergs klassiska bokserie "Utvandrarna".

Helen Sjöholm har därefter haft även stora framgångar med låtar som "Du är min man" och "Gabriellas sång" och räknas som en av Sveriges främsta sångerskor. Hon har i omkring 20 år även varit en av medlemmarna i BAO, Benny Anderssons Orkester.

Anders Ekborg är både skådespelare och artist. Han har spelat i flera musikaler och teateruppsättningar sedan 1980-talet. För många är han kanske mest känd för sin roll i den klassiska komedin "Tomten är far till alla barnen" från 1999. Anders Ekborg har åkt ut på turné och spelat julkonserter flera gånger tidigare.