Morgan Malmborg gick nyligen ut och och specifikt Henrik Gustafsson som Morgan Malmborg inte ansåg var lämplig för sitt jobb. Det får nu Henrik Vinge, presschef på Sverigedemokraterna, att reagera.

Jag vill säga att jag tycker att Henrik Gustafsson har skött detta professionellt och jag har fullt förtroende för honom, säger Henrik Vinge.

Jag uppfattar Morgan Malmborg som en förvirrad person, om han inte självmant lämnar partiet måste han uteslutas, säger Henrik Vinge.

Morgan Malmborg menar att han aldrig varnades för sina uttalanden, däribland "", är det rasistiskt att säga så tycker du?

Ja, säger Henrik Vinge och fortsätter:

Jag kan inte det här ärendet i detalj. Men så som han behandlat andra partiföreträdare i media är förkastligt och ihop med hans tidigare påståenden gör det att han inte kan företräda SD, säger Henrik Vinge.

Tidningen har sökt Morgan Malmborg för en kommentar utan resultat. Men står Malmborg fast vid sin kritik av pressavdelningen.

Det är kränkande för mig och min familj. Jag ville ha en ursäkt från pressavdelningen för att de gjorde fel, istället kommer det här. Det är verkligen tråkigt, säger Morgan Malmborg som avser att stanna i partiet.

 De känner inte mig i Stockholm. De skiter i oss gräsrötter, de förstår inte vilket jobb vi gör och hur vi sliter här, säger Morgan Malmborg till SVT Jönköping.

Olle Moln Teike, ordförande för SD Habo och Mullsjö, har själv inte tagit del av den senaste rapporteringen kring Morgan Malmborg och kravet på partikollegans avgång når honom som en nyhet.

Det hade jag inte hört, jag vet inte vad de grundar det på, säger Olle Moln Teike.

Det är också oklart om kritiken från pressavdelningen kommer att leda till en faktisk avgång.

 Det är väl lite som om David Svensson (S) (kommunalråd i Habo reds. anm) kritiserat oss, men det är klart att det är allvarligare när det är internt, säger Olle Moln Teike som tidigare berättat att Morgan Malmborg är

Vad innebär det för SD Habo om Malmborg tvingas avgå?

Morgan Malmborg har hävdat att Magnus Olsson, ordförande i medlemsutskottet, delat han version . Magnus Olsson har tidigare inte kommenterat ärendet men berättar att han nu känner sig tvungen.

Morgan har kunnat ta del av alla våra beslut i och skrivelser. Det är mycket olyckligt att han väljer att kommunicera med mig och vår informationsansvarige via media, säger han.

Morgan Malmborg säger att han inte varnats för sina uttalanden utan för att han inte tagit tillräckligt med avstånd från Lennart Karlsson - stämmer det?

 Morgan Malmborg har tidigare uppmanats att följa partiets kommunikationsplan och sett till helheten i Morgans personärende blev MU:s beslut att ge Morgan en skarp varning, säger Magnus Olsson.

På frågan om uttalandet "typ som Somalia, de har mycket inavel som sprider lägre IQ​" anses vara rasistiskt, svarar Magnus Olsson att han inte avser att redogöra för de interna samtal och diskussioner de haft.

Dock kan jag konstatera att vi haft tillgång till allt underlag, gammalt som nytt, vilket har gåtts igenom och legat till grund för den skarpa varning Morgan Malmborg har tilldelats, säger han.

Björn Forsell, ordförande för SD i Jönköpings län, är liksom Olle Moln Teike osäker på vad avgångskravet innebär i praktiken.

Jag vet inte alls vad detta innebär, normalt går man via medlemsutskottet, säger han.

I nuläget är det bara Morgan själv som kan avsäga sig sitt uppdrag. Jag tycker om Morgan och han gör ett jättebra jobb, det är beklagligt att det blivit så här, säger Björn Forsell och fortsätter:

Samtidigt låter inte det här så positivt för Morgan och då blir det inte positivt för oss heller, jag lider med Morgan det här känns väldigt jobbigt, säger han.