Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hetaste debatten innan valet – så blir #jkpgåsikt

 
#jkpgåsikt: Valet 2018
Visa alla artiklar

Tisdagen den 28 augusti är det dags för #jkpgåsikt på Harrys i Jönköping. Det kommer att hållas en stor debatt inför valet som kommer vara dubbelt så lång som tidigare debatter.

Med valet runt hörnet drar #jkpgåsikt igång igen med den största och längsta debatten hittills.

– Det kommer att bli en allmänpolitisk debatt där varje parti får berätta om sina hjärtefrågor och var de står. Det kommer att bli en bred debatt, säger Patricia Svensson, onlinechef på Hall Media, och fortsätter:

– Vi kommer snacka ideologi också, det gör man ju inte så mycket nuförtiden. Det kommer även att diskuteras heta potatisar i Jönköping.

Patricia Svensson fortsätter berätta att som bonus kommer det också att ske en liveintervju med Kommundemokraterna.

– Det kommer att bli intressant att höra vad ett parti, som står utanför och försöker slå sig in, har att säga. De är även intressanta för att de är före detta moderater och många kan känna igen dem.

Tidigare debatter har handlat om bland annat integration, läxor, Spira och Jönköping som idrottsstad.

Dubbelt så lång debatt

Vanligtvis brukar debatten vara ungefär en timme lång men valdebatten kommer äga rum i två timmar, dubbelt så lång tid som de förra debatterna.

– Vi vill testa nya grepp, en valdebatt får ju naturligt mer utrymme. Det är ju bara val vart fjärde år.

Precis som i tidigare debatter kommer Sophia Magasanik, biträdande livechef på Hall Media, och Markus Engberg, granskande reporter på Jönköpings-Posten, att moderera debatten. Patricia själv kommer att agera publikmoderator och se till att publiken kan ställa sina frågor till politikerna.

– Vem som helst i publiken kommer kunna ställa frågor direkt till politikerna. Det kommer att vara ganska intimt och avslappnat, ett lättillgängligt sätt att komma nära våra lokala politiker helt enkelt.

Har man inte möjlighet att komma till Harrys och ställa sin fråga till politikerna kan man i stället twittra sin fråga med hashtaggen #jkpgåsikt.

"Ta chansen – unikt tillfälle"

Då vem som helst kommer kunna ha möjlighet att komma och kolla på debatten live på Harrys så uppmanar Patricia alla att komma och lyssna.

– Ta chansen att lyssna på alla partierna och vad de har att säga. Det blir ett unikt tillfälle då det inte är så ofta som man har alla partierna samlade tillsammans, säger hon och fortsätter:

– Detta kan också vara ett bra tillfälle att kunna veta var alla partierna står i flera frågor för den som inte riktigt vet vad en ska rösta på den 9 september.

Patricia berättar att hon är förväntansfull inför debatten.

– Det är väldigt roligt att kunna bidra med denna sortens journalistik. Jag blir hoppfull över att se hur många som vill engagera sig i lokalpolitiken här i Jönköping tack vare #jkpgåsikt. Förhoppningsvis kommer det att hetta till lite också och att politikerna verkligen kommer att utmana varandra.

Jönköpings-Posten kommer även att livesända debatten på www.jp.se.