Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HFF kan ta stort steg mot division 1 i seriefinalen: ”Är inte orolig”

På söndag kan Husqvarna FF ta ett massivt kliv mot serieseger och division 1. – Jag är ganska säker på att vi fixar detta, säger lagkaptenen Malin Andersson. Jönköpings-Posten sänder ödesmatchen live med start klockan 12.55.

Husqvarna FF-damerna har gått som tåget i damernas division 2 Mellersta Götaland och leder serien två poäng före Älmhults IF med tre matcher kvar.

På söndag möts lagen i en seriefinal som kan avgöra toppstriden och vilket lag som avancerar till division 1.

– Det är verkligen en seriefinal och det blir viktigt att vi gör det vi ska. Vi har inte pratat någonting om att det är vinna eller försvinna, utan jag tror alla förstår allvaret, säger HFF:s lagkapten Malin Andersson inför drabbningen.

Målgladaste laget

Husqvarna är seriens målgladaste lag med hela 91 mål på 17 matcher. På andra sidan planhalvan står seriens bästa försvar med endast sju insläppa mål under hela säsongen.

– Vi har inte direkt diskuterat det utan vi kör på vår plan. Vi gör det vi är bra på och ska inte anpassa oss efter motståndet. Det har funkat bra hittills.

Vann i våras

Mötet i våras vann HFF med 2–1. Och kanske passar Älmhults typ av fotboll HFF väldigt väl.

– De är ett spelande lag och det passar oss bra, då får vi spela fotbollen vi vill spela. Älmhult är ett jätteduktigt lag men jag är inte orolig.

Nej, snarare tvärtom. Malin Andersson verkar oerhört självsäker inför ödesmatchen.

– Jag är ganska säker på att vi fixar detta, men det säger jag inte med kaxighet. Det finns en trygghet i det här laget och jag tror starkt på oss.

Känner ni någon press?

– Vi känner mest revanschlust. Vi har varit så nära senaste åren så nu får det vara dags. Vi känner inte att vi är pressade utan mer att det är roligt.

Ni och Älmhult har varit ganska överlägsna i den här serien. Har ni gått och väntat på den här matchen?

– Vi har tagit en match i taget och gjort vårt bästa varje match. Men lite så är det kanske, nu ökar adrenalinet ännu mer, erkänner Malin Andersson och avslutar:

– Vi åker ner dit för att kriga för poängen och visa att vi ska vinna den här serien.

Fotnot: JP-sporten sänder seriefinalen mellan Älmhults IF–Husqvarna FF live på webben. Sändningen går att se helt kostnadsfritt om du har premium. Saknar du premium går det att köpa för 1 krona och få tillgång till matchen.

Sändningen startar 12.55 på söndag.