Men arrangemanget som också kallas Generalmönstring eller Mili-kul inleddes med just generalmönstringen, där de olika ingående förbanden presenterades. Om det där var fokus på de 1800-talet och äldre historia, så kom det i fortsättningen att bli förband från 70-talet som dominerade.

En av dem som passade på att återuppleva militärlivet var Per Fejde från Göteborg, som provsatte en terrängbil av 70-talsmodell.

– Vi är i trakten och hälsar på min syster och det passade bra att göra en tur hit. Jag gjorde lumpen på A3 i Kristianstad 1980 och kom faktiskt till Skillingaryd 1989 på repövning, berättar han.

Under i stort sett hela lördagen duggade det från högre ort. Men det tycktes varken beröra de medverkande eller publiken.

I skydd av en vit tältduk, klädda i 1600-talskläder sitter Katarina Ulfvensköld och Louise Falk från Gustav II Adolfs fotfänika och äter korv Stroganoff som har serverats av lägrets tross.

– För oss är det här en familjegrej, men det börjar bli svårt att få med barnen. Upp till 12 års ålder går det fortfarande att tvinga med dem, säger Louise och sneglar på dottern Alida.

Till skillnad från de två tidigare åren var alla publika uppvisningar förlagda till lördagen.