Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokain hittades i tvättstuga – föll ut ur väggen

En person som skulle tvätta på måndagen såg något konstigt i väggen i tvättstugan. Ut ur gömman föll flera påsar med vitt pulver. Det var inte tvättmedel...

Samtalet till polisen kom på måndagen. Enligt förundersökningsledare Martin Tornell vid Jönköpingspolisen var det någon som skulle tvätta i ett flerfamiljshus på söder i Jönköping.

– Då påträffades påsar med vitt pulver. Efter tester visade det sig att det var kokain.

Påsarna trillade ut från en gömma i väggen.

– De måste har rullat ut på något sätt. Det är lite anmärkningsvärt. Jag vet inte om gärningspersonen var slarvig eller hade bråttom.

Han vill inte säga om det funnits tidigare narkotikaärenden på adressen, men det ska röra sig om ett flerfamiljshus med många hushåll som delar tvättstuga.

– Vi har ingen misstänkt i nuläget.

Mängden kokain var närmare 200 gram.

Martin Tornell säger att de som har gömt kokainet troligen inte är så nöjda över att ha blivit av med denna stora mängd.

– Men det är svårt att bedöma värdet. Det beror på efterfrågan och hur uppblandat kokainet är. Men det brukar kosta några hundra kronor per gram.

Att just tvättstugor används som gömma för narkotika är inte så vanligt, vad Martin Tornell vet, men man söker gärna en plats som inte är i ens bostad men ändå lätt tillgänglig och inte sällan på en allmän plats.

Hur tillgänglig den aktuella tvättstugan är för obehöriga vet han inte.

– Ofta har man väl något sorts lås. Elektroniskt eller med nyckel. Hur det är i detta fallet vet jag inte.