Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärnskakningarna satte stopp för karriären – nu gör målvakten comeback

Hon har inte spelat regelbundet sen 2016. I oktober 2018 kom beskedet att karriären var över. Nu, mot alla odds, gör Jennie Svärd Husu comeback på fotbollsplanen – i Mariebo IK.

Jennie Svärd Husu har IFK Värnamo som moderklubb och har tidigare spelat för Husqvarna FF. Nu är hon tillbaka Jönköping. Den etablerade målvakten har skrivit på för Mariebo IK – mot alla odds.

25-åringen har länge haft problem med hjärnskakningar. Sex stycken har det blivit – och de var nära att avsluta en lovande karriär som nyss fått fart.

I oktober 2018 skrev Jennie Svärd Husu på sitt Instagramkonto:

”2018 skulle bli mitt revanschår, men nu med facit i hand blev det dessvärre inte så. I ett och ett halvt år har jag försökt komma tillbaka efter tre hjärnskakningar, samtidigt som jag har fajtats med psykisk ohälsa. Kombinationen av dessa två faktorer har gjort att jag tyvärr måste ta det tuffa beslutet att lägga skorna och handskarna på hyllan. Just nu är det viktigaste för mig att försöka komma tillbaka till ett fullt fungerande liv. Där jag har ork att göra de saker jag vill samt att ha ett vardagsliv utan ständig huvudvärk”.

Nu har vinden vänt. Med hjälp av behandling kan Jennie spela fotboll igen.

– Jag har hittat en behandling som har hjälpt och som gör att jag kan börja spela igen. Det är skarpmassage som har gått in på djupet av muskulaturen och det har fått upp alla spänningar i rygg och nacke. De andra behandlingarna har inte hjälpt, berättar hon för Jnytt.se.

Jennie Svärd Husu kommer närmast från spel med Växjö DFF. Där var hon med på resan att spela upp laget till allsvenskan. Målvakten har även representerat Kungsbacka DFF och Vittsjö IK.

Kontraktet med Mariebo IK är skrivet över 2019.