Den svenske World Tour-cyklisten Tobias Ludvigsson, 28, finns så klart med i den svenska VM-truppen som reser till Yorkshire för ett världsmästerskap som avgörs från den 22 till den 29 september.

Ludvigsson, som i augusti visade klass på hemmaplan då han vann guld i tempo när SM avgjordes i Lekeryd, är för tillfället med i årets upplaga av Spanien runt (Vuelta a España) och har där presterat stark cykling med bland annat en åttondeplats på den åttonde etappen.

Men han blir inte ensam från Jönköpingstrakten i VM-truppen. Den 17-årige IKHP-cyklisten August Höglund, som i somras blev svensk juniormästare på landsvägs-SM i Båstad, har nämligen blivit uttagen som en av tre herrjuniorer. Höglund får chansen efter en stark insats för landsvägslandslaget i Schweiz.

– Jag var med i etapploppet GP Rüebliland i Schweiz. Fyra etapper i kuperad terräng. Stenhårt och varmt. Men det var sjukt roligt och spännande med många nya erfarenheter. Det var det första internationella etapploppet på landsväg för min del. Jag lyckades vinna den gröna spurtpriströjan vilket är mycket bra, kommenterar August Höglund och fortsätter:

– Min prestation där nere gav mig en plats till landsvägs-VM i Yorkshire. Coolt då jag mest kör mountainbike och knappt tävlat någon landsväg, förutom då jag tog hem SM-guldet i somras. Jag ser fram emot det väldigt mycket och nu väntar ett par veckors träning och förberedelser.