Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny vd för Hälsohögskolan

Marie Ernsth Bravell, docent i gerontologi, är utsedd till vd och akademisk ledare för Hälsohögskolan vid Jönköping University. Hon tillträder tjänsten den 1 juli 2020.

Marie Ernsth Bravell är docent i gerontologi vid Hälsohögskolan (HHJ) och hon började arbeta som amanuens på Institutet för gerontologi under studietiden i september 1995. Mellan åren 2011–2018 arbetade Marie deltid som äldrestrateg i Jönköpings kommun, med syfte att genomföra fördjupad forskning inom strategiskt utvalda äldreområden och i samverkan med personal i äldreomsorgen.

Sedan 2018 kombinerar Marie gerontologisk forskning med uppdraget som vicerektor för forskning vid Jönköping University. Under hösten 2019 var Marie tillförordnad vd och akademisk ledare för Hälsohögskolan.

– Det är med glädje jag välkomnar Marie som vd vid Hälsohögskolan. I sin roll som vicerektor för forskning och som tf. vd har Marie i visat engagemang, kompetens och handlingskraft.

- Förtroendet för Marie är stort och hennes personliga egenskaper, i kombination med hennes vetenskapliga meriter och erfarenhet av ledarskap, gör att hon är och kommer att vara, en stor tillgång för verksamheten vid HHJ och för högskoleledningen, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att få det här förtroendet och ser med spänning fram emot att leda Hälsohögskolans utveckling och de strategiska projekt som ligger framför oss och även att vara del av Jönköping Universitys ledning, säger Marie Ernsth Bravell.