Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter turbulensen: Hon tar över som ny chef på Spira

 
Avskedad musiker på Spira
Visa alla artiklar

I veckan avslöjades att Per-Ola Nilsson, verksamhetschef på Smålands musik och teater skulle få lämna sitt uppdrag. Nu tar marknadschef Ulrika Josefsson över som tillförordnad verksamhetschef.

I början på denna veckan ska personalen inom Smålands musik och teater, Smot, ha informerats om att Per-Ola Nilsson inte fortsätter som verksamhetschef, vilket P4 Jönköping var först med att berätta.

Rune Backlund (C) som är ordförande för nämnden för Arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet, bekräftar att Per-Ola Nilsson kommer att sluta som verksamhetschef.

Per-Ola Nilsson ska i förra veckan ha blivit arbetsbefriad, vilket betyder att han fortsätter med full lön utan att jobba medan diskussionerna om hans framtida arbetsuppgifter pågår.

– Han är ju anställd fram tills att man har kommit fram till om det blir aktuellt att han ska avsluta sitt uppdrag eller om det blir en omplacering. Det här handläggs som ett vanligt personalärende och följer samma rutiner som med vilken anställd som helst, säger Rune Backlund.

Under tiden blir Ulrika Josefsson tillförordnad verksamhetschef. Hon är marknadschef på Spira och har ingått i ledningsgruppen.

Skyddsombuden på Spira gjorde tidigare i höst en orosanmälan om mobbning i ledningsgruppen. Regionens medarbetarenkät visade sedan på en mycket dålig arbetsmiljö och bristande förtroende för ledningen inom Smot vilket ledde till att politikerna krävde att tjänstemännen de skulle agera omgående för att lösa problemen.

En handlingsplan för hur arbetsmiljön ska förbättras håller nu på att tas fram och beräknas vara klar i januari 2020.

– Det är en plan för hur de ska jobba med de värden som legat kraftigt under målen för våra verksamheter. Här handlade det bland annat om trakasserier och hot på arbetsplatsen och förtroende för cheferna, säger Rune Backlund.

– När den kommer så måste verksamheten och den tillförordnade verksamhetschefen börja arbeta med det på en gång. Sen får vi se vad som kommer ske, det finns många bitar kvar i detta.