Sedan 2015 har hon varit spelare i det amerikanska fotbollslaget Spartans, men numera är Hilda Bengtsson lagets nya huvudtränare. Hon ersätter Fredrik Bengtsson som lämnade rollen efter förra säsongen.

– Vi har duktiga och drivna spelare i truppen och jag har en erfaren coachstab bakom mig. Jag ser det som att vi gör detta tillsammans och att det kommer bli en väldigt spännande resa. Jag ser fram emot att börja arbeta med gruppen på riktigt. Vi har en väl utarbetad plan och det ser väldigt bra ut inför kommande säsong, säger Hilda Bengtsson i ett pressmeddelande.

I Spartans damlag finns det totalt åtta ledare. Förutom Hilda Bengtsson är det Simon Eliasson, offensiv koordinator, Fredrik Bengtsson, defensiv koordinator, Héctor Cárdenas Martínez, running backs, Jesper Nordh, offensiv linje, Mats Eriksson, defensiva backar, Angelica Vechiattini, assisterande coach defense och Jacob Wesslén, fyscoach.

Hilda Bengtsson gjorde sin huvudtränardebut redan den 1 december när Spartans spelade en inomhusturnering i Baltiska hallen i Malmö. Och debuten lovar gott. Spartans gick obesegrade genom turneringen och vann den. Facit blev 106 poäng framåt och endast åtta insläppta på fyra matcher.