LÄS MER: Anklagades för rasistinlägg – nu avgår SD-toppen

Enligt SD:s vice ordförande i Jönköping Staffan Eklöf ska Wannling vara besviken över uteslutningarna i partiet och därför valt att avgå. Men när JP pratar med Roger Wannling påstår han att avhoppet istället beror på att han gått med i ett nytt parti och därför inte kan sitta på dubbla stolar.

– Vad Staffan och jag pratar om har jag inga kommentarer till, men det har inte varit någon bra utveckling där.

Vad är det som inte varit bra?

– Engagerade personer har inte blivit rättvist behandlade och därför vill jag lägga fokus på ett nytt parti, säger Roger Wannling, som inte vill säga vad för typ av parti det handlar om.

– Det kommer bli ett nytt regionalt parti med alla 13 kommuner och det kommer bli samarbete med Habo-demokraterna och Sverigedemokraterna, hävdar han.

Likt Habo-företrädarna Morgan Malmborg och Lennart Karlsson - båda har lämnat SD – har Roger Wannling hamnat i blåsväder för påstådda rasistiska kommentarer i nätforum.

- Jag har inte skrivit den smörjan! Det enda man kan anföra till min nackdel är att jag varit vårdslös och delat ut huvudnycklar till forumet. Sånt där är inte min melodi.

Trots att SD:s partiledning gett distriktsstyrelsen i uppdrag att utreda de rasistiska inläggen menar Roger Wannling att ingen pratat med honom om det, påstår han.

– Jag har inte hört ett skit mer än det som hörts i tidningarna.

Men det måste ändå ha påverkat dig?

– Nej, inte överhuvudtaget eftersom jag inte skrivit något. Det är skit och jag tror inte folk är intresserade av det och sånt Inte rasist men…” skriver. Deras enda uppgift är att hitta på skit, ingen källgranskning och ut med det i tidningen. JP är också skvallerkärringar, ni tar inte reda på uppgifterna och granskar källorna.