En av de vanligaste önskemålen hos svenskarna som vill resa utomlands på hösten är att resa till värmen, detta skriver Resia i ett pressmeddelande. Många har redan bokat in höstens semester och på topplistan över populära resmål blandas gamla favoriter med nykomlingar som lockar de svenska turisterna.

Turkiet, Egypten och USA – tillbaka på topplistan

Flera länder som tidigare valts bort av svenskarna av olika anledningar är nu tillbaka på topplistan.

Bland dessa länder finns bland annat Turkiet och Egypten vars inrikespolitiska oroligheter fått svenskarna att tveka kring länderna som resmål de senaste åren. Men oroligheterna verkar vara som bortblåsta nu och de båda länderna har klättrat upp den svenska topplistan igen.

Även USA, som i vanliga fall är ett populärt semesterval, har sjunkit i placeringarna. Framförallt under sommaren som gått då den svenska kronan vart ovanligt låg, har enbart New York lyckats klamra sig fast på topplistan. Andra populära, amerikanska resmål som Los Angeles, Orlando och San Francisco, har däremot nobbats av de semestersugna svenskarna.

Weekend-favoriterna

Polen, och mer specifikt Krakow klättrar allt högre på listan. Den billiga valutan, tillsammans med stadens växande kulturella, historiska och matmässiga utbud gör staden till attraktivt alternativ för den som vill resa iväg en kortare resa.

Övriga städer som ligger bra till som weekend-favoriter är Berlin, Rom, Barcelona, Dubai, Paris, Lissabon, Tokyo, Tel Aviv och Dublin.

För den som vill ha värme i oktober och november

För soldyrkarna som vill ha temperaturer runt 30 grader på höstkanten passar sig resmål som Dubai, Mexiko, Jamaica, Dominikanska republiken, Egypten, Maldiverna, Sri Lanka och Kap Verde.

Önskas svalare temperaturer kring 25-strecket är Cypern, Mauritius, Vietnam, Kanarieöarna, Malta, Albanien och Los Angeles bra alternativ.

För den som nöjer sig med värme runt 20 grader passar Rom, Lissabon, Florens och San Francisco perfekt.