Nu har jag och min klass gått ett år och jag tror att vi alla kan enas om att vi stormtrivs. Men så kom det en hyfsat grå höstdag förra året, då vår rektor klev in i vårt klassrum. Det var då vi nåddes av beskedet att Hotell- och Turismprogrammet skulle läggas ner, och starta på Bäckadalsgymnasiet i stället. Stämningen i klassrummet den dagen var absolut inte komfortabel, och både vår rektor och våra lärare var besvikna över beslutet. Detta innebär att våra lärare numera måste pendla mellan två skolor i två års tid för att undervisa, och det påverkar även lärarnas närvaro hos oss, då man inte vet om de ens är i skolan.

Men detta gör också att HT-programmet blir mindre attraktivt i Jönköping. Jag vill inte påstå att Bäckadalsgymnasiet är ett dåligt gymnasium, men HT-programmet hör liksom hemma på Per Brahegymnasiet. Varför ska man ta ifrån Per Brahegymnasiet det enda yrkesförberedande program vi har? Och lägga det på en gymnasieskola som har fullt med yrkesförberedande program. Det kommer jag aldrig att förstå.

Jag har en vän som skulle börjat studera Hotell och turism nu till hösten, men när han nåddes av beskedet att programmet inte längre skulle bedrivas på Per Brahegymnasiet så blev han enormt besviken och ändrade sina planer helt och studerar idag ett annat program på Per Brahegymnasiet, och jag är rätt övertygad att han inte är den enda som tycker så här.

Vi håller långsamt på att dö ut på Per Brahegymnasiet. Vårt alldeles egna hotellklassrum har renoverats och halverats. Detta innebär att vi förmodligen inte kommer att få plats med all rekvisita som vi innan haft i vårt fina klassrum. Vi har haft en receptionsdisk, soffa att plugga i, och massa annat.

På Per Brahegymnasiets officiella Instagram skrivs det alltid om alla andra program, men aldrig om HT. Inte ens nu när våra treor är på utlandspraktik. Det är ingen som egentligen bryr sig om att vi fortfarande går kvar på Per Brahegymnasiet. Detta är mycket trist!

Så slutligen. Varför släppa taget om ett program som har blommat ut på Per Brahegymnasiet, och varför försvåra situationen för våra lärare, och stämningen för oss elever? Det kommer kännas riktigt tomt att ta studenten och samtidigt veta att vi lämnar Per Brahegymnasiet kvar utan ett Hotell- Och Turismprogram.

En missnöjd elev på HT-programmet