Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten meddelar dom efter vapengömman i Taberg

Artikel 26 av 28
Vapenfynden i Taberg
Visa alla artiklar

Åklagaren vill se ett hårdare straff. Mannen vill frikännas helt. Under måndagen meddelar hovrätten sin dom för vapengömman i Taberg.

I maj dömde tingsrätten mannen till fem års fängelse för synnerligen grovt vapenbrott efter vapenfynden i Taberg och på Bondberget. Totalt handlade det om ett halvautomatiskt gevär av typen AR-15 och vapendelar till ytterligare fyra funktionsdugliga vapen.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och menade att mannen, som är skriven i Gislaved, har kopplingar till extremvänstern och att brottet ska ses som ideologiskt motiverat.

Domen har överklagats av båda parter sedan dess.

Åklagare Petra Schöniger anser att straffet ska skärpas till maxstraff, vilket hade inneburit sex år i fängelse.

Försvaret anser att mannen ska frikännas helt och i överklagan har 32-åringen listat sju "felaktigheter i tingsrättens dom". Om hovrätten inte frikänner mannen så vill han att straffet sänks.

För tre veckor sedan hölls rättegång i hovrätten och åklagaren presenterade bland annat ny teknisk bevisning för att övertyga rätten om ett tuffare straff.

Under måndagen meddelas domen av Göta hovrätt.