Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alnefelt uttagen i Juniorkronornas trupp – nära JVM

Han är 18 år gammal och har imponerat stort under inledningen av SHL-säsongen. Nu närmar sig HV-målvakten Hugo Alnefelt en JVM-plats.

Alnefelt finns med i landslagstruppen till fyrnationsturneringen i Finland mellan 8 och 10 november. I landslagets Team 20-trupp, eller Juniorkronorna som de flesta säger, finns fler stortalanger som Lucas Raymond, Alexander Holtz och Samuel Fagemo. Hugo Alnefelt är den enda i truppen med HV-koppling.

Under fyrnationsturneringen ställs Sverige mot Finland, Ryssland och Tjeckien. Lägret är också det sista innan allvaret börjar närma sig med stormsteg. Nästa landslagsuttagning blir till ett JVM-förberedande läger med landskamper i Tjeckien, 16-24 december.

Ett par dagar senare kickar Sverige kickar i gång junior-VM när man möter Finland i Trinec den 26 december.

Till JVM är det spelare födda 2000 eller senare som kan tas ut. Alnefelt, född 2001, är högaktuell.

– Vi räknar med att Hugo (Alnefelt) försvinner i väg på JVM, sa HV-tränaren Stephan "Lillis" Lundh till JP-sporten förra veckan.

Även David Gustafsson, född 2000, lär ha en god chans att ta en plats i JVM-truppen. HV-forwarden befinner sig fortfarande hos Winnipeg Jets och fick natten till måndagen svensk tid speltid i sin tredje raka NHL-match.