Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huskvarna Metal Fest arrangerar två festivaler nästa år

Redan innan första festivalen arrangeras är det klart att Huskvarna Metal Fest får en fortsättning. Redan nu är det klart att de kör i mars 2019 igen. Tanken är sedan att det ska bli två gånger per år. – Tanken är att vi kör heavy metal på våren och sedan lite hårdare som black metal på hösten, säger Kristian Möllerström från festivalen.

Försäljningen av biljetter till Huskvarna Metal Fest i Huskvarna Folkets Park om ett par veckor har gått så bra att arrangörerna redan har börjat boka upp inför nästa års festival. Och det är inte vilka bokningar som helst. U.D.O är dragplåstret hittills.

U.D.O bildades av Accepts sångare Udo Dirkschneider när han bestämde sig för att lämna bandet. I år släppte U.D.O skivanb ”Steelfactory” som gick upp som etta på topplistan i Sverige när det gäller fysiska skivor.

– Det är skitkul, väldigt roligt. Det var ett tag sedan han var här nu. Per-Magnus Söder bokade in honom 2002 och det är en spelning som många snackar om fortfarande idag. Det är ju en artist som man brukar se i större sammanhang, som Sweden Rock, så det är lite kul att se honom mer på en klubbliknande nivå, säger Kristian Möllerström.

Utöver U.D.O är även Tyranex och det lokala bandet Hällas bokade. Sammantaget ska det vara fem band som spelar på Huskvarna Metal Fest 16 mars 2019. Kristian berättar även att de jobbar på en stor överraskning som de hoppas att ro i land, men vill inte utveckla det närmre.

Men det är inte bara 16 mars som är datumet för Huskvarna Metal Fest nästa år. De återkommer nämligen till hösten igen med en ny upplaga av festivalen.

– Vi går redan och har hösten 2019 i huvudet. Tanken är att det ska vara heavy metal på våren och sedan lite hårdare som black metal på hösten. Målet är att ha två gånger om året framöver, säger Kristian och fortsätter:

– Vi satsar på en större akt varje gång. Vi sätter datum efter att vi har bokat en headliner istället för att boka datum och sedan jaga headliner. Sedan jobbar vi utifrån det.