Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huskvarnabo i partistyrelsen för Medborgerlig samling

 
#jkpgåsikt: Valet 2018
Visa alla artiklar

Susanne Ritter Nilsson, Huskvarna, har valts in i partistyrelsen för Medborgerlig samling. – Det är ett hedersamt uppdrag som jag tar på största allvar, säger Susanne Ritter Nilsson.

Läs mer: Nytt missnöjesparti i Jönköping "Vill ha asylstopp nu"

Det var under partiets riksstämma i Stockholm den gångna helgen som beslutet togs. Susanne Ritter Nilsson gick själv med i partiet 2017 och kandiderar också till regionfullmäktige och kommunfullmäktige.

– Som väldigt många andra kom jag till en gräns där jag kände att ska man vara med och få till en förändring då får man vara beredd att göra något själv, istället för att sitta med armarna i kors hemma, säger hon.

Drivit företag

Susanne Ritter Nilsson har arbetat inom flygbolaget SAS med bland annat marknadsföring och projektledning, hon har även drivit eget företag inom inredning och hoppar numera in inom äldreomsorgen. Någon tidigare erfarenhet av att arbeta politiskt har hon inte.

– Nej och det är nog ganska signifikant för Medborgerlig samling, det är omkring 20 procent som tidigare arbetat med politik, säger hon.

Etta till regionen

I vintras bildade Medborgerlig samling ett Jönköpings-distrikt och partiet ställer upp i kommunvalet i Jönköping, Eksjö, Habo och i regionvalet. Själv står Susanne Ritter Nilsson som etta på regionlistan.

Har ni möjlighet att hinna nå ut mer er politik innan valet?

– Jag tror att vi kommer få ett bättre resultat än vad många tror men det hänger också på hur de andra partierna agerar, osäkerheten i deras eventuella samarbeten med varandra är nog gemene man rätt trötta på, säger hon.