Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-ikonen tvingas lämna: ”Går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben”

Martin Thörnberg, Oscar Sundh och Johan Johnsson lämnar HV71. Det meddelar klubben på sin hemsida. – Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben, säger sportchef Johan Hult om Martin Thörnberg.

Efter att SHL-säsongen tog slut abrupt ser nu SHL-klubbarna över sina trupper inför kommande säsong.

Nu meddelar HV71 att man inte kommer att förlänga kontrakten med Martin Thörnberg, Oscar Sundh och Johan Johnsson.

HV:s sportchef Johan Hult uttalar sig i tur och ordning om de tre spelarna på HV:s hemsida:

Martin Thörnberg: ”Det går inte beskriva hur mycket han betytt för klubben. Hans passion för föreningen och sin otroliga vinnarskalle har varit ovärderlig under lång tid. En HV-ikon. Vi önskar Martin stort lycka till framöver”.

Oscar Sundh: ”Också en spelare med stort HV-hjärta. Har en speciell plats hos alla HV-fans, med sitt uppoffrande spel och sin seriösa inställning. Har gjort ett stort avtryck i klubben med sina 500 matcher och två SM-guld och jag önskar Oscar all lycka i framtiden.”

Johan Johnsson: ”Johan är oerhört seriös i allt han gör och träningsvillig som få. En HV-kille sedan barnsben som nu fortsätter hockeykarriären på annat håll. Vi tackar Johan för hans insatser i HV71.”

Att det var den typen av beslut för en sportchef som inte är lätta att ta blir tydligt när JP-sporten når Johan Hult.

Hult inleder med en lång, djup suck.

– Det är otroligt mycket känslor inblandade, fortsätter han.

– Det är tre killar som har otroligt starka känslor för klubben men att de inte får vara kvar handlar i grund och botten om att vi inte kan erbjuda dem rätt roller. Vi måste få ut rätt saker av varandra. Om vi tar Johan Johnsson som exempel, en jätteambitiös och bra kille som var in och ut i laget den gångna säsongen. Det är ingen som vinner på en sådan situation.

– Och Martin, ja han är ju…

Hult finner inte orden för att beskriva HV-legendaren.

Har beskeden om de här tre spelarna något med läget på grund av coronaviruset att göra?

– Nej, det kan man inte säga.

Hur jobbar ni vidare nu i HV71?

– Vi har jobbat med de här bitarna nu och härnäst är det tränarkvartetten som ska på plats Den hoppas vi kunna presentera i närtid, säger Hult.