Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV knyter upp talangen – spelar i allsvenskan i höst

Max Wennlund spelade 19 SHL-matcher säsongen 18/19. Nu belönas han med ett seniorkontrakt – men han kommer inte att spela med HV den här säsongen.

20-årige forwarden Max Wennlund, med Mariestad som moderklubb, kom till HV:s organisation inför säsongen 15/16. Två år senare gjorde han sin seniordebut i klubben då han fick chansen i fyra SHL-matcher. Den här säsongen blev det totalt 19 varav tre var slutspelsmatcher. Nu får han ett seniorkontrakt. Men han kommer inte att spela i HV71 nästa säsong. Kontraktet börjar gälla säsongen 20/21, så nu blir allsvenska Karlskoga hans nya klubb.

– Max har visat redan i år att han har verktygen och inställningen till att bli en riktigt bra SHL-spelare. Att han får börja med ett år i Karlskoga blir en bra lösning för alla parter och kommer att bidra till Max fortsatta utveckling som hockeyspelare, säger Johan Hult, sportchef i HV71.