Den storvuxne forwarden Filip Ahl, född 1997, har gjort ett klubbyte i hockeyallsvenskan. Från småländska Tingsryd, där han gjorde 20 poäng den gångna säsongen, till värmländska BIK Karlskoga. Ett ettårsavtal har signerats.

HV-produkten Ahl har tidigare spelat för Karlskoga, säsongen 2017-2018 var han utlånad från Örebro och gjorde 29 matcher för klubben. Nu är han glad över att återvända.

– Jag hade en väldigt bra tid i klubben senast. BIK har en bra organisation med många härliga personer i och runt om laget. Det var egentligen inget svårt val, säger Filip Ahl till sin nygamla klubbs webbplats.

BIK:s sportchef Thomas Fröberg om sitt nyförvärv:

– Filip gjorde verkligen skillnad när han var hos oss säsongen 17/18. Han är stark med puck, bra på att skapa målchanser och är grym runt kassen. Jättekul att han är tillbaka.

Filip Ahl SHL-debuterade för sin moderklubb HV71 redan som 16-åring säsongen 2013-2014. Han lämnade HV för spel i den nordamerikanska juniorligan WHL säsongen 2016-2017.

Ahl, som spelade junior-VM för Sverige 2017, har spelat SHL-hockey för både HV71 och Örebro och har hittills hunnit med att göra 90 grundseriematcher i hockeyallsvenskan för Asplöven, Sundsvall, Karlskoga och Tingsryd.

För BIK:s webbplats berättar Filip Ahl att han den närmaste tiden kommer att träna på hemma i Jönköping och att flyttlasset till Karlskoga går efter semestern.

I BIK Karlskoga blir Ahl lagkamrat med Max Wennlund. Den sistnämnde skrev i början av maj på ett kontrakt med HV71 som gäller över säsongen 2020-2021, men kommer att spela i hockeyallsvenskan den kommande vintern.

Relaterat till artikeln