Efter junioråren och drygt 100 SHL-matcher för HV71 flyttade Sebastian Strandberg till Nordamerika och Evansville Icemen i ECHL. Därefter blev det spel i danska Odense och hockeyallsvenska Pantern.

Vägen tillbaka till SHL-spel kändes lång.

Men i slutet av säsongen 17/18, efter fin poängproduktion i Pantern, kom vändningen. Då erbjöds centern ett korttidskontrakt av SHL-klubben Djurgården i syfte att bredda truppen.

”Fin utvecklingskurva”

Efter goda insatser förlängdes kontraktet och under föregående säsong etablerade sig Sebastian Strandberg som en bärande spelare i Djurgården när han bidrog med 27 poäng under grundserien. I slutspelet blev han näst bäste målskytt av alla med sina sju mål.

Nuvarande säsong har Strandberg bidragit med 13 poäng (1+12) på 24 matcher.

Nu kommer belöningen i form av ett nytt kontrakt med Djurgården som gäller till 2022.

– Vi vill kunna jobba med kontinuitet i vårt lagbygge och denna förlängning sker i linje med detta, säger klubbens sportchef Joakim Eriksson. Vi tycker att Sebastian haft en fin utvecklingskurva under sina två år i Djurgården och vi tror att det finns ytterligare mycket utveckling kvar i honom nu när han går in i sina bästa år som hockeyspelare.

”Glad och stolt”

Sebastian Strandberg, som är född på Visingsö och har HV71 som moderklubb, medger att han tagit stora kliv som hockeyspelare sedan han anslöt till Stockholmsklubben.

– Jag vill fortsätta utvecklas och jag tycker att det här är den bästa platsen att vara på. Jag kom till Djurgården som en utfyllnadsspelare och nu sitter jag kanske i en annan sits. Det är jag glad och stolt över, men samtidigt inte nöjd. Man måste alltid sträva framåt och jag tycker att jag har några nivåer till att bevisa, säger han och fortsätter:

– Jag är jätteglad, stolt och tacksam över att få tillhöra föreningen i ytterligare två år och jag ser fram emot jakten på SM-guldet. Jag trivs fantastiskt bra här och jag behövde faktiskt inte jättemycket tid att fundera över det här beslutet. Det var ett självklart val för mig.

Relaterat till artikeln