Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-spelaren prisades – bäst av alla backar i SDHL

På onsdagskvällen prisades de främsta spelarna i SDHL säsongen 2019/2020. Flera spelare från den överlägsna seriesegraren HV71 var nominerade – en av dem kammade hem ett tungt pris.

Ni kan så klart historien vid det här laget. HV71:s damlag slog alla tiders poängrekord i SDHL då laget slutade som överlägsen tabelletta med 99 inspelade poäng.

I slutspelet tog sig laget utan större bekymmer till SM-finalen och vann den första matchen mot Luleå. Men efter den matchen avslutades säsongen abrupt på grund av coronapandemin och inget guld delades ut.

På onsdagen var det dags för ”SDHL Awards”, där de främsta profilerna under den gångna SDHL-säsongen hyllades. HV71 hade flera spelare nominerade i olika kategorier.

Alba Gonzalo var nominerad till priset som årets målvakt, på backsidan kunde Jessica Healey och Sidney Morin vinna pris och i kategorin årets forward var Hanna Olsson och Kennedy Marchment nominerade.

Det var dock bara en HV-spelare som prisades. Sidney Morin utsågs till årets bästa back i SDHL. Amerikanskan noterades för starka 49 poäng på 36 grundseriematcher och följde sedan upp med åtta poäng på sex slutspelsmatcher. Nyligen förlängde Morin sitt kontrakt med HV71 i ytterligare ett år.

– Jag ser fram emot en ny säsong med HV71. Jag är glad att få tillhöra ett lag med så många talangfulla och duktiga spelare. Det ska bli kul att påbörja en ny resa med laget och ett SM-guld är målet, sa Sidney Morin i samband med kontraktsförlängningen.