På torsdagen meddelade HV71 att Isac Brännström, som har gjort ett mål på tre SHL-matcher den här säsongen, lånas ut till Tingsryd i hockeyallsvenskan.

Isac har spelat med J20 men behöver seniorspel och då är detta en jättebra lösning, säger sportchefen Johan Hult till HV71:s hemsida.

Tidningen får tag i Isac Brännström när han är på väg ner till Tingsryd för att möta upp med sina nya lagkamrater. Lånet är på obestämd tid och den unge forwarden ser fram emot tiden i Kronoberg.

Jag känner att det är seniorhockey jag vill spela och jag behöver göra det för att utvecklas ännu mer och kunna slå mig in. Det ska bli väldigt spännande och roligt. Det känns som ett bra val. Jag tar varje match för sig och sedan får jag se hur länge jag är där, säger Brännström, som förra säsongen hade fin kemi med William Romfors i HV:s J20-lag. Romfors spelar numera i Tingsryd.

Han ringde mig i går och hälsade mig välkommen och sa att jag kunde bo hos honom, det känns väldigt bra att ha honom där. Och så är ju målvakten Niklas Rubin, som var i HV i slutet av förra säsongen, där också.

På fredagen kan Isac Brännström göra sin första match för Tingsryd då Västervik står för motståndet hemma i Nelson Garden Arena.

Det kommer att vara hög fart och bra nivå i hockeyallsvenskan. Det kommer att bli en stor utmaning tror jag, men det ska bli roligt och jag är väldigt taggad.

Samtidigt som HV meddelade att man lånar ut Isac Brännström stod det klart att backen Tom Hedberg går åt motsatt håll.

18-årige Hedberg, som var med i senaste CHL-matchen mot Třinec, är utlånad till hockeyallsvenska Oskarshamn den här säsongen – men kommer nu att finnas med i HV:s trupp i de två kommande SHL-matcherna mot Skellefteå och Mora.